VÄLKOMMEN TILL BLOGGEN LÄS OM VÅRA NYHETER| You Need Me
You Need Me

BLOGGEN

BLOGGEN

Välkommen till BLOGGEN

Bloggen är fylld av nyheter, trender och viktig information. Samt erbjudanden förstås. Hoppas ni blir inspirerade och får lite bra tips på hur man kan styla sina bågar på bästa sätt! 

Läsglasögon
ger dig skarp syn på nära håll

Från och med 40-årsåldern brukar de allra flesta få ett behov av att använda glasögon för att kunna se skarpt på nära håll. Orsaken till detta är att linsen i ögat gradvis blir styvare och mindre flexibel, så att musklerna runt ögat inte riktigt orkar böja linsen tillräckligt mycket för att den ska kunna fokusera till fullo. Behovet av läsglasögon är alltså en helt naturlig del av åldringsprocessen.

Väldigt många av oss tillbringar dessutom ett betydande antal timmar framför dator- och mobilskärmar varje dag. Att ha bra syn på nära håll är därför viktigare än någonsin. Om du kisar när du läser, måste hålla tidningen och mobilen på en armlängds avstånd och kanske ofta har huvudvärk, är det på tiden att du skaffar dig ett par läsglasögon.

Hitta rätt styrka:

Om det är första gången man skall köpa läsglasögon så brukar det vara bra att starta med styrka + 1,00. Nedanstående tabell kan användas som hjälp för att bestämma rätt styrka:

ÅlderStyrka
40 år+ 1,00 dioptrier
45 år+ 1,50 dioptrier
50 år+ 2,00 dioptrier
55 år+ 2,50 dioptrier
> 60 år+ 3,00 – + 4,00 dioptrier

Rätt storlek på linsen

Det finns många situationer när vi som är ålderssynta behöver läsglasögon. Nedan har vi beskrivit hur man väljer modell baserat på storlek på linsen. Våra exempel skall ses som riktlinjer och det är alltid bäst att prova sig fram själv.

Linsstorlek = Liten

Läsglasögon med små linser används när man har behov av att både se på nära håll och på lite längre håll. Exempelvis när sitter i en kassa, reception eller liknande. Ofta låter man läsglasögonen ”halka” ner på näsan.

Rätt typ av båge 

Om du ofta skjuter upp glasögonen i pannan (håret) kan det hända att nässadlarna fastnar i håret och sedan försvinner. Om man tycker om att sätta upp läsglasögonen i pannan så är det bäst att välja läsglasögon med plastbågar eftersom dom saknar rörliga nässadlar. Alla våra bågar är perfekta och utformade för att passa alla!

VÅRA SENASTE INLÄGG

SNART GÅR VI LIVE!

Efter några månaders jobb slår vi snart upp portarna för en helt ny hemsida inom läsglasögon branschen. Vi levererar läsglasögon av högsta kvalité från de

LÄS MER

VÅRA LÄSGLASÖGON

Våra läsglasögon är utan högsta kvalité vi har ett brett utbud av färger som passar både män och kvinnor. Kika in vår webbshop idag och

LÄS MER

VÄLKOMMEN TILL YOU NEED ME!

VI HAR DE OPTIMALA GLASÖGONEN FÖR DIG På jakt efter nya läsglasögon? Då har du hittat rätt. Hos oss på You Need Me kan du hitta snygga

LÄS MER

HITTA DIN STYRKA

DINA FÖSTA LÄSGLASÖGON Om det är första gången man skall köpa läsglasögon så brukar det vara bra att starta med styrka + 1,00. Nedanstående tabell

LÄS MER

VÅRA SOCIALA MEDIER

Följ oss för att inte missa våra fina erbjudanden och nyheter!

Facebook
Instagram