Läsglasögon för olika ändamål

  • by: anna
  • 8 juni, 2020
Läsglasögon för olika ändamål

Läsglasögon för olika ändamål

Läsa böcker:

Läsavståndet är ca 40 cm när man läser böcker. Testa detta avstånd för att se vilken styrka som ger bäst skärpa.

 

Jobba vid datorn:

Läsavståndet är ca 60 cm när man jobbar med datorer. Detta innebär att man måste gå ner i styrka jämfört med ovanstående. Det brukar vara lagom med 0,5 dioptrier.

 

Precisionsarbeten:

Läsavståndet när man jobbar med precisionsarbeten är ofta mindre än 30 cm vilket innebär att man kan behöva gå upp i styrka med 1 dipotri eller mer.

Butiken

 

Vad är blåljusfilter?

 

Det är många som är ovetandes om att de behöver flera par glasögon för att kunna se bra i olika miljöer och situationer. Ett par för långseendet, ett annat par för att kunna se på nära håll, och ett par solglasögon med styrka som skyddar ögonen mot solen. Eller – det kanske är så enkelt som att du trivs med att variera dig och välja bågar efter olika stilar. Oavsett vilket, blir en glasögonprenumeration ett flexibelt och förmånligt alternativ. Här är 5 saker att tänka på när det är dags att införskaffa nya glasögon.

1. Rådfråga optikern

Först och främst ska du boka in en synundersökning hos en legitimerad optiker för att undersöka synfelet och ta reda på vad du behöver för synkorrigering. Tillhör du en av dem som antingen är översynt eller närsynt passar kanske ett par enkelslipade glasögon som är slipade i en och samma styrka över hela glaset. De flesta över 40–45 år brukar behöva ett par progressiva glasögon som ger skärpa på både nära och långt avstånd då de är slipade med olika styrkor över linsen. Med optikerns hjälp kan ni tillsammans komma fram till vad som blir bäst för dig.

Lämna en kommentar