När behöver man skaffa glasögon?

  • by: anna
  • 15 februari, 2021

När behöver man skaffa glasögon? Tecken på att man behöver glasögon kan ofta börja lite lättare. Att få huvudvärk är ett av de tidigaste tecknen på att du behöver skaffa glasögon. Det finns en hel del tecken på dålig syn och det bästa du kan göra till att börja med är att boka in ett dålig syn test hos en optiker för att få svar på vad du har för synfel.

Nedan följer några exempel på tecken vid dålig syn: Ett av de vanligaste tecknen är plötsligt dålig syn, att man kanske upplever dålig syn på ett öga eller extra dålig syn på kvällen till exempel. Ofta får man vid dålig syn migrän, vilket också är ett mycket starkt tecken på att man överanstränger sina ögon. Det kan också vara så att du specifikt har dålig syn på morgonen eller dålig syn på kvällen. Om din skärpa förändras mycket när ögat är trött är det ett tecken på att du lider av ett synfel. 

Man kan också få dålig syn av dator, mobil och tv-tittande då det kan göra synen oskarp. Alltför stor exponering framför digitala skärmar kan anstränga ögonmusklerna. Många drabbas också av dålig syn illamående, ofta i samband med huvudvärk eller migrän. Synen kan förändras när du är gravid och man kan få problem med torra ögon på grund av hormonerna. Vid dålig syn gravid är det vanligt att synfelen upplevs som värre under graviditeten. Personer som lider av kronisk huvudvärk behöver glasögon i väldigt många av fallen och i regel så är det en form av spänningshuvudvärk som skapar problemen. Denna huvudvärk kommer från att ögonen konstant behöver anstränga sig.

Vi har glasögon med blåljusreducering som skyddar dina ögon när du sitter vid en skärm. Sedan har vi även läsglasögon i styrkor från minus till plus. Har du frågor kring ett eget recept som du har hemma så kan du kontakta oss för mer information! https://sunread.se/

Läs mer om våra glasögon med Blåljusfilter 

Lämna en kommentar