Vad händer med din syn efter 40?

  • by: anna
  • 29 januari, 2021
Vad händer med din syn efter 40?

Vad händer med din syn efter 40?

De flesta i åldern 40-45 har säkert varit med om att de har huvudvärk och ansträngda ögon i slutet av dagen. De måste ofta kisa för att se bättre. 

Vissa får allt svårare att fokusera och se tydligt när de växlar fokus från långt till nära håll. De flesta kompenserar då med att hålla läsplattan eller boken längre ifrån ansiktet för att hitta fokus på texten.

Så vad är det egentligen som händer med våra ögon när vi fyller 40?

Linsen i ögat ändrar fokus genom att ändra form. Den förändras under livet och blir allt stelare. Linsen stelnar i avståndsläget och det är formförändringen till nära fokus som påverkas. Denna förändring sker hos alla och det är inget man kan påverka. Efter 40 år börjar denna förändringen.

På YOU NEED ME finns det mängder av olika läsglasögon. Vi har både plus och minus styrkor. Eftersom att vårt sortiment är brett så har vi något som passar alla. Hitta dina favorit bågar och tveka inte att kontakta oss om du har några frågor!

När du utvecklar ålderssynthet behöver du glasögon som hjälper dig att se klart både på långt och nära håll.

Progressiva glas har en gradvis ökande styrka i nedre delen som gör att du kan se klart på alla avstånd. Bifokala glas har en synlig läsruta nertill i glaset som gör att du kan se klart på långt och nära håll. Men om du läser mycket eller spenderar många timmar framför datorn, kan särskilda läs- eller terminalglasögon vara ett bra komplement till dina progressiva eller bifokala glas.

 

Vad händer med din syn efter 40?

https://sunread.se/

Läs mer om våra glasögon med Blåljusfilter 

Lämna en kommentar