SKÖTSELRÅD

Skötselråd för dina läsglasögon

Skötselråd: Läsglasögon utsätts för betydligt större påfrestning än ett par vanliga glasögon eftersom de tas av och på ofta. För att skydda läsglasögonen kan det vara bra att använda en “glasögonsnodd”. Då kan du låta dina läsglasögon hänga runt halsen när du inte använder dem och då vet du också hela tiden var de är. 

Hos oss på YOU NEED ME hittar du ett stort sortiment av färdiga och snygga läsglasögon i riktigt hög kvalitet. Vi erbjuder 100+ modeller i olika färger. Läsglasögonen finns i styrkor +1.00, +1.50, +2.00, +2.50, +3.00, 3.50 och vissa modeller även +4,00. Med tiden behöver du fler än ett par läsglasögon, till bilen, båten, husvagnen och ett bakom soffan där de hamnar ibland.

Tänk på:

• Att alltid ta på och av glasögonen med båda händerna. Då håller glasögonen längre och bågarna behåller passformen bättre.
• Att rengöra läsglasögonen regelbundet med en putsduk. Komplettera vid behov med fönsterputs, milt diskmedel eller särskilt putsmedel avsett för glasögon. Tvål är mindre bra, eftersom det ofta innehåller fett.

• Att alltid lägga läsglasögonen i fodral när du inte använder dem (eller har dem i en glasögonsnodd runt halsen). 

Undvik:

• Att lägga glasögonen med glasen nedåt (så slipper du repiga glas).
• Att använda putsmedel som innehåller ammoniak, silikon eller slipmedel. 
• Att putsa av läsglasögonen med något klädesplagg. Risken är stor att du då repar glasen p.g.a. partiklar som fastnat i klädesplagget.

Om du sköter dina läsglasögon väl håller de länge.