Terminalglasögon
Terminalglasögon

Terminalglasögon

Vad är terminalglasögon?

Terminalglasögon är glasögon som används vid bildskärmsarbete. Det kallas även för skärmglasögon, bildskärmsglasögon eller datorglasögon.

Hur vet jag om jag behöver blåljusfilter?

Hur du vet om du behöver använda blåljusfilter är om du får symtom som huvudvärk, trötta ögon, sveda och svårigheter att få eller behålla skarp syn när du kollar på en bildskärm.

Visste du att vi säljer läsglasögon och solglasögon också? Tryck på länkarna för att komma dit.

Terminalglasögon är ett par glasögon för bildskärmsarbete som ibland kallas skärmglasögon, bildskärmsglasögon eller datorglasögon. En del säger också arbetsglasögon eller jobbglasögon.

Terminalglasögonen är anpassade till arbetsavstånden vid bildskärm och är något som många behöver när de passerat 40 då ögonlinsens förmåga att forma sig avtar. Eftersom vi sitter länge framför skärm i arbetet behöver många skärmglasögon tidigare än så. Glasögon för bildskärmsarbete anpassas alltid efter dina unika behov.

Arbetsgivare är skyldiga att se till att den som arbetar vid bildskärm mer än en timme i snitt under sin arbetsdag genomgår en synundersökning, och vid behov får arbetsglasögon anpassade efter sitt arbete. Det står i arbetsmiljölagen. 

  • Ansträngda och trötta ögon
  • Sveda  
  • Svårighet att få eller behålla skarp syn på skärmen.
  • Axelont
  • Svårt att koncentrera sig.

https://sunread.se/